Wat heb je er aan?

Zoek je bevestiging voor jezelf? Vaak weet je van jezelf wel of je structuur in je hebt of dat je er moeite voor moet doen. Bij structuur vanuit jezelf staan je tenen netjes in een rij van hoog naar laag. Bij moeite doen voor structuur is je tweede of derde teen langer dan je grote teen.
Als je bevestiging kan krijgen dan geeft dat soms wat meer rust. Iets is dan gewoon zo en daardoor kun jij je beter op wat anders focussen waar wel je kracht ligt als je bijvoorbeeld moeite moet doen voor structuur. Hierdoor zou je bijvoorbeeld een vacature of sollicitatie beter in kunnen schatten. Wordt er veel creativiteit of ideeën van je verwacht of vragen ze juist een gestructureerd persoon.

Tenen esther en kinderen 004

Hoe dring ik tot iemand door? Iedereen kent wel iemand waarbij hij het gevoel heeft nooit te kunnen doordringen. Diegene geeft je het gevoel niet te luisteren of dat hij niks van je aan wil nemen. Via tenen lezen kun je er achter komen wat de beste manier is om die persoon wel te bereiken. Soms heeft het geen zin om iemand te benaderen via zijn gevoel, hierbij is er dan vaak sprake van een scheve of gebogen gevoelsteen en/of een kalknagel. Je kunt dan nog zo’n zielig verhaal ophangen, maar diegene is daar niet ontvankelijk voor. Het kan wel zijn dat als je het op een rationele manier brengt met de juiste onderbouwing dat je wel binnen komt en dat diegene naar je zal luisteren en er ook iets mee kan doen.

fungus-nail kalk

Heb je een relatie waarin je elkaar niet altijd even goed begrijpt? Het is ook prettig als je iemand beter kunt inschatten, je kunt dan kijken hoe je iemand wel kunt benaderen en ook hoe je zelf het liefst benadert wilt worden, zodat het binnenkomt. Voor relaties kan het ook verhelderend werken; stel je partner zijn liefdesteen zit verstopt, je kunt er dan wel heel veel liefde in stoppen, maar dit komt niet aan of het moet een hele lange weg bewandelen. Vaak is het voor die ander dan al te laat. Ook heeft die ander er dan moeite mee om zijn liefde te tonen. Waarschijnlijk doet hij dit wel, maar dan niet op de manier die jij voor ogen hebt. De persoon uit zijn liefde dan op een creatieve manier of hij komt in actie en doet van alles voor je. Dit terwijl jij zit te wachten op een romantisch uitje of een mondelinge liefdesverklaring.

IMG_0282

Heb je kinderen of werk je met kinderen? Wat is er frustrerender dan dat je kind niet gelijk antwoord geeft op je vraag of dat je niks met het antwoord kan. Ook dat is aan de stand van de tenen af te lezen. Heeft een kind grote hiaten tussen zijn tenen, dan heeft het geen zin je kind onder druk te zetten. Ook zou het zielig zijn als hij in de klas zit in een groepje met allemaal kindjes waarvan de tenen aaneengesloten zitten. Deze kinderen kunnen wel directe antwoorden geven. Bij een kind met hiaten moet je geduld hebben, je kunt hem beter de tijd geven en hem laten weten dat dit oké is. Hierdoor voelt hij zich niet onder druk gezet en kan hij antwoorden wanneer hij daar klaar voor is. Hij heeft veel bedenktijd nodig en is zorgvuldig in het formuleren van zijn antwoorden. Als je hem wel onder druk zet, kan hij sociaal wenselijke antwoorden geven of hij gooit zijn kont tegen de kribbe.

Tenen esther en kinderen 021

Wil je meer weten?